اصول ومبانی جنگ نرم و راههای مقابله با ان از دید اسلام
جنگ نرم به هر گونه اقدام غير نظامي، رواني و تبليغاتي كه در مقابله با اركان فرهنگي، اجتماعي، سياسي و مذهبي يك ملت به منظور استعمار آنها صورت مي گيرد، اطلاق مي شود . از جنگ نرم در قرآن كريم و روايات با معادل هايي از قبيل: فتنه، مكر وحرب تعبير شده و سردمداران آن منحرفان قلبي، منافقان ،كافران، مشركان، عده اي از اهل كتاب، متخلفان از امر ولي و ملأ وبزرگان منحرف جامعه اشاره شده است . وگستره جنگ نرم همه افراد جامعه را در برمي گيرد. مهمترين روشهاي به كارگرفته شده در جنگ نرم از سوي دشمن كه در قرآن وحديث به آن مورد توجه قرار گرفته عبارتند از: اشاعه فساد و فحشا، سوء استفاده از شعارها و نمادهاي مقدس، مشتبه سازي حق و باطل، تبليغات سوء، ايجاداختلاف و تشتت و تفرقه، ايجاد موج اجتماعي در مقابله با حق، صحنه سازي، تهديد و ارعاب و شايعه پراكني وتحريم اقتصادي است .
از راهكار هاي مقابله با جنگ نرم از ديدگاه قرآن زيركي اهل ايمان، مقابله با شايعات، تبعيت از قول احسن، مديريت حب وبغض، استقلال ورفع وابستگي،رعايت اصل امر به معروف و نهي از منكر، افشاگري به موقع، تقويت ايمان و اميد، مراعات تقوا، تقويت نيروي اقتصادي ونظامي، رجوع به علما و فقها، به كاربردن شيوه هاي صحيح دعوت به حق و بصيرت است.
بنابراين مقابله با اين نوع جنگ دانش و بينشي را مي طلبد كه مي توان با راهنمايي قرآن و معصومين(ع) اين تهديدات را به فرصت تبديل نموده و با متوسل شدن به سلاح ايمان و مجهز شدن به كوله بار معرفت الهي و بهرمندي از هبه ي بزرگ الهي (پيشوايان و ائمه ي معصوم عليهم السلام) اي راه پر پيچ و خم بر ما هموار خواهد شد.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : سمنان
- : سمنان
- : سمنان - سمنان - مدرسه علمیه تخصصی فاطمة الزهراء «علیها السلام»