آثار تربيتي و رواني نماز

شناسه محتوا : 35344

1399/11/02

تعداد بازدید : 191

چكيده خداوند در نهاد انسان نيازهاي مختلفي قرار داده است. يكي از اين نيازها، نياز انسان به غذا است. مبدا پيداش غذا از ناحيه ي خداوند است كه جهت تندرستي تداوم حيات و توانمندي در انجام تكاليف به انسان عطا گرديده است. از طرف ديگر در دين اسلام، براي انجام هر كاري آداب و شرايط خاصي قرار داده است. از همين رو مهم ترين مسأله اين پايان نامه اين است كه آداب و اخلاق سفره چيست. جهت پاسخ دهي به اين مسأله از روش توصيفي-تحليلي استفاده شده و روش جمع آوري اطلاعات به صورت كتابخانه اي است. نتايج به دست آمده نشان مي دهد كه آداب و اخلاق سفره به دو دسته كلي آداب و اخلاق فردي و اجتماعي تقسيم مي شود. آداب اخلاق فردي خود به دو دسته تقسيم مي شود. دسته اول آداب و اخلاف مرتبط با خداوند است. انسان هنگامي كه سر سفره اي قرار مي گيرد مي بايست آدابي همچون، شروع غذا با بسم الله، پايان خدا با شكر خداوند، طهارت و وضو داشتن را رعايت. دسته دوم آداب و اخلاف مرتبط با خود فرد است. اين آداب عبارتند از شستن دستها، پرهيز از غذاي حرام، خوردن غذاي حلال، جويدن كامل لقمه، مسواك زدن، شروع غذا با نمك، فوت نكردن به غذا و.... اخلاق و آداب اجتماعي سفره نيز از جمله مسائلي است كه طبق سفارشات دين اسلام افراد مي بايست آن را رعايت كنند. اين اخلاق و آداب عبارتند از دور هم غذا خوردن، عيب نگرفتن از غذا، نگاه نكردن به غذا خوردن ديگران، برداشن غذا از جلوي خود، تعارف كردن، رعايت تقوا و...
پدیدآورندگان
  • : سطح3
  • : اخلاق و تربيت اسلامي
  • : یزد
  • : اردکان
  • : یزد - اردکان - مرکز تخصصی فاطمه‌الزهراء «علیها السلام»