چکیده دیدگاه ارائهکننده
متأسفانه زنان جامعه ما راحتطلب شده¬اند؛ چون فرزند بیشتر مسئولیت بیشتری می¬خواهد و بهصورت طبیعی سختی¬هایی نیز دارد؛ اما وقتی تعداد فرزندان در خانواده زیاد باشد، ازنظر روحی و روانی تأمین می¬شوند و به فرزند همسایه برای هم-بازی شدن نیاز نخواهند داشت، هم¬چنین تنش¬ها و چالش¬های فرزند در جمع خانواده حلشده و برای ورود به جامعه آماده می¬شود؛ اما در خانواده¬های تکفرزند این¬گونه نیست؛ امروزه تکفرزندی در جامعه ما مشکلی بزرگ است؛ زیرا در خانواده¬های تکفرزند؛ فرد کاملاً به پدر و مادر وابسته است؛ لازم به ذکر است که اکثر تکفرزندان منزوی هستند. مسئله دیگر فاصله سنی بین فرزندان است، در خانواده¬هایی که فاصله سنی فرزند اول و دوم بیش از ده سال است، فرزند اول همچنان مثل دوره تک¬فرزندی رفتار می¬کند و فرزند دوم را به¬عنوان برادر یا خواهر خود قبول نمی¬کند؛ البته فاصله سنی کمفرزندان نیز برای بدن مادر ضررهایی خواهد داشت.
چکیده دیدگاه¬ منتقد
اگر مرد بتواند همسرش را ازلحاظ مالی و روحی تأمین کند، زن نیز با آرامش کامل، فرزندان خود را تربیت خواهد کرد؛ وقتی خانواده¬ای ازنظر اقتصادی ضعیف باشد، افزایش تعداد فرزندان را مشکلی اساسی خواهد دانست؛ جدا از مشکلات اقتصادی، مشکل عمده دیگر برای داشتن فرزند بیشتر، توانایی بدنی مادر است؛ بسیاری از مادران ایرانی براثر تغذیه نامناسب یا به سبب بیماری دچار مشکلاتی می¬شوند که بهطور مستقیم بر باروری آنان تأثیر دارد؛ شاغل بودن مادران ایرانی و تحصیل آنان خودبهخود باعث می¬شود نتوانند نقش مادری خود را بهخوبی ایفا کنند و طبیعی است که تمایل کمتری برای فرزند آوری داشته باشند. امروزه زن نیز در اقتصاد خانواده نقش اساسی دارد و مدیریت اقتصادی خانواده بیشتر بر عهده زن است و این عامل را نیز باید به عوامل گفتهشده اضافه کرد.
نتایج دیدگاه موافق
اسلام زنان را به خانهداری و همسرداری سفارش کرده است، زنان خانه¬دار برخلاف زنان شاغل فرصت بیشتری برای فرزند آوری و تربیت فرزند دارند. چنان¬چه الگوی مصرف خودمان را اصلاح کنیم و فرزندانمان را نیز در این راستا تربیت کنیم، هیچ مشکلی در فرزند آوری نخواهیم داشت؛ چراکه روزی فرزندان را خداوند متعال تضمین کرده است. اگر همه افراد سبک زندگی و فرهنگ اسلامی را رعایت کنند، فرزند بیشتر نه¬تنها برای خانواده، بلکه برای جامعه اسلامی نیز مفید خواهد بود.
نتایج دیدگاه مخالف
1. در جامعه کنونی ما فرزند زیاد باعث می¬شود که اجاره کردن خانه به یک مشکل اساسی تبدیل شود.
2. با توجه به اوضاع اقتصادی و اجتماعی هراندازه تعداد فرزند خانواده کمتر باشد، بهتر¬است؛ زیرا اگر تعداد فرزندان یک خانواده کم باشد، تربیت آن¬ها بهتر بوده و ازلحاظ رفاهی نیز بهتر تأمین می¬شوند.
3. زایمان¬های زیاد برای بدن مادر ضرر دارد.
جمعبندی داور
رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) دریکی از سخنرانی¬هایشان فرمودند:
«یکی از خطراتی که وقتی به عمق آن فکر کنیم تن آدم می¬لرزد؛ مسئله جمعیت است؛ مسئله کاهش جمعیت را جدی بگیرید؛ بعد ده سال که بگذرد نسل¬ها پیر شدند؛ قابل علاج نیست؛ ازجمله عوامل مهم کاهش جمعیت تغییر سبک زندگی اسلامی به سبک زندگی مدرن هست؛ قناعت و مصرف صحیح، تبدیل به اسراف شده است و سنت¬گرایی و ساده¬زیستی تبدیل به تجملات شده است؛ بهترین حالت برای دشمن، ایرانی کمجمعیت با اکثریت سالخورده است؛ در آمارهای کشورهای پیشرفته و پر¬جمعیت جوان¬های پرنشاط و پر¬نیرو دیده می¬شود؛ فرزند آوری یک مجاهدت بزرگ است، هنر زن است، خداوند ابزارش را به زن داده است (صبر، عاطفه، احساس)، کاهش جمعیت آخرین نتیجه تهاجم فرهنگی است مرکز مطالعات ارتش آمریکا نتوانست خوشحالی¬اش را پنهان کند و اذعان کرد علت کاهش جمعیت و کاهش تمایل به فرزند آوری در ایران گرایش به غرب است؛ باید فرهنگ غرب را در ایران گسترش داد و سرمایه¬گذاری کرد تا شاهد برچیده شدن نظام جمهوری اسلامی باشیم».
کلیدواژه¬ها: کنترل جمعیت، موالید، افزایش جمعیت، خانواده، فرزند، همسرداری.
كرسي کنترل موالید در مدرسه فاطميه مشكين شهر
- : اردبيل
- : اردبيل
- : فاطميه
- : خانم رباب محب زاده
- : طلاب
- : خانم فاطمه نعمتي