چکیده نظرات استاد ارائه کننده بحث :
وجود فرزند و زندگي مشترک نبايد مانع پيشرفت يک زن باشد چرا که با برنامه ريزي که در زندگي ايجاد مي کند وبا اولويت بندي ها مي تواند تحصيل و فرزندان موفق را با هم داشته باشد .همانطوري که شاهد نمونه هايي هستيم که با چنين ويژگي هايي زندگي موفقي داشتند ، نمونه هاي بالاتر همچون حضرت زهرا (س) و حضرت زينب ، نمونه هاي پايين تر که ملموس تر هستند همچون بانو مجتهده امين که با وجود طي کردن مدارج عالي در مراحل تحصيل خود ، زندگي موفقي هم داشته و هيچ کدام از مراحل زندگي مانع مرحله ديگر نشدند . البته اين را نبايد فراموش کرد که همانطوري که در ابتدا گفته شده تمام اين موفقيت ها نياز به برنامه ريزي و مديريت زمان دارند که متاسفانه برخي از ماها از آن غافل شديم و عدم موفقيت برخي مادران ناشي از بي برنامه گي و سرگرم شدن به برخي کارها است . پس امکان اينکه بتوان هم زمان هم مشغول به تحصيل بود و هم تربيت فرزند را داشته باشيم و چه بسا تحصيل خود مي تواند زمينه هاي دستيابي مادر طلبه به روش هاي تربيتي بهتر را فراهم آورده و از آنها استفاده کند .
چکیده نظرات استاد منتقد :
با توجه به نقش اصلي مادر در هسته جامعه و تاثير مادر بر انديشه و رفتار خانواده ، و افزوده شدن تعداد مادراني که محصل و شاغل مي شوند آسيب هايي به وجود مي آيند که مواردي را به شرح ذيل مي توان نام برد ؛
- شرايط نگهداري فرزندان در مهد کودک ها
- دوره سخت نوجواني و آسيب نبود محبت و عشق والدين
- کم شدن نشاط مادران
- موافق يا مخالف بودن همسران و همراهي آنها
- عدم مديريت فعاليت تحصيلي ، تبليغ و تربيت فرزندان
نتایج دیدگاه موافق:
1 . امکان جمع ميان تحصيل و تربيت فرزندان وجود دارد ؛
2 . برنامه ريزي و اولويت بندي مهمترين نکته موفقيت است ؛
3 . تربيت فرزندان را در اولويت هاي خود قرار دهد ؛
4 . توجه به الگوهاي موجود و الگوگيري از آنها ؛
5 . مهارت مديريت زمان را در جهت موفقيت و پيشرفت در هر دو زمينه ، تحصيل و تربيت فرزندان ، مورد توجه قرار دهيم .
نتایج دیدگاه مخالف :
1 . آموزش مديريت زمان .
2 . آموزش روش هاي تربيت صحيح .
3 . مشخص کردن هدف در زندگي، هدف از تحصيل چيست ؟
4 . خستگي مادران بعد از گذراندن ساعت تحصيل .
جمع بندی داور :
تقريبا دو ديدگاه که مطرح شد درست مي باشد . تحصيل در حوزه نعمتي است که خداوند در اختيار طلاب خواهر قرار داده چرا که خانم ها با توجه به ويژگي هايي که دارند تحصيل و فضاي آن مي تواند خيلي از نيازهاي يک زن را برآورده کند و چه بهتر که اين تحصیل در محيط معنوي حوزه باشد اما نبايد فراموش کرد که با توجه به مسئوليت هاي مختلف يک خانم، بايد مديريت داشته باشد تا بتواند موفق باشد و کسي که اين توانايي را نداشته باشد بايد مهارت مديريت زمان را ياد بگيرد تا بتواند با برنامه ريزي تحصيل، تبليغ و تربيت فرزندان صالح را در کنار هم داشته باشد همانطوري که نمونه هاي بارزي را شاهد هستيم . و مادراني که مهارت مديريت زمان و برنامه ريزي را نداشته باشند گرفتار خستگي، عدم نشاط، بي نظمي و تربيت ناکارآمد مي شود .