راهكارهاي ايجاد و رشد خود باوري در قرآن و روايات
چكيده
يكي از عوامل مخلّ به بهداشت رواني خود كم بيني و احساس حقارت است. اين خود كم بيني ناشي از عدم شناخت خود و توانايي هاي خود و نگرش هاي مقايسه اي است كه در محيط هاي گوناگون بر شخص تاثير مي گذارد.
لذا بر آنيم كه با تمسك به آيات الهي و سخنان معصوم(، آن چه را كه سبب ايمان به توانايي ها و خودباوري و رسيدن به اهداف متعالي گردد، بيان كنيم.
هدف از اين تحقيق ارائه ي راهكارهايي براي ايجاد و رشد خودباوري است.
خودباوري در مفهوم ديني،ميزان اعتمادي است كه فرد به خود و توانايي هاي خود دارد البته نه به صورت خودمحوري بلكه با نگرش الهي و با تكيه بر قدرت لايزال آفريدگار.هدف اين است كه خوانندگان ،خودباوري را به مفهوم واقعي و انسان ساز به گونه اي كه جامعه اي فاضل ايجاد شود بياموزند.
پايان نامه ي پيش روي شما در جهت بررسي اين فرضيه ها تدوين شده است.
خودباوري را بايد از همان دوران كودكي در فرزندانمان ايجاد كنيم در صورت سهل انگاري و استفاده از روش هاي تربيتي نادرست با ايجاد زمينه هاي مناسب و تلقين افكار مثبت، و تغيير باورها، احساس حقارت را به خودباوري تبديل كنيم.
از مهم ترين مولفه هاي تقويت خودباوري، عوامل معنوي است. چون زندگي انسان را از بي هدفي و پوچ انگاري نجات مي دهد، و متصل به منبعي عظيم مي كنند كه براي انسان مقام خليفه اللهي خود را قرار داد.
نتايج خودباوري طبق بررسي انجام شده در قرآن و متون حديثي عبارتند از: موفقيت، پايداري در راه هدف، سلامت روان، پويا و با نشاط بودن، استقلال و... مي باشد.
كليد واژه ها: خودباوري، عزت نفس، توكل،ايجاد ورشد.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن