«حجت الاسلام و المسلمین محمود رضا جمشیدی»، مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور، در پیام خود خطاب به اساتید، مسئولان و طلاب حوزههای علمیه خواهران آورده است:
نهضت عظیم اسلامی که در سال (57) به رهبری امام خمینی6به پیروزی رسید، دین را در حالی به عرصه اجتماع و سیاست بازگرداند که سالها پیش از آن، هر دو قطب ایدئولوژیک آن زمان، یعنی اردوگاه لیبرالیسم غرب و کمونیسم شرق، پایان حیات دینی را اعلام کرده بودند. این نهضت بزرگ، همه پیش بینیها و معادلات دو ابر قدرت را به کلی در هم ریخت و اردوگاه عقیدتی جدیدی را در برابر ایدئولوژیهای روز به وجود آورد. از آن زمان، دو نیاز بسیار مهم و سرنوشت ساز، پیش روی مجامع علمی –دینی قرار گرفت؛ اول: پاسخگویی به همه نیازهای دینیـفکری نظام اسلامی، از مسائل ساختاری گرفته تا مناسبات و روابط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و دوم: اثبات توان دین در اداره جامعه بشری در عصر حاضر با همه پیچیدگیها و تنوعهای آن.
از این رو، تلاش در جهت تولید علم دینی، اساسی ترین تکلیف مجامع علمیـ دینی کشور و مشخصاً حوزههای علمیه است. لکن، تولید علم دینی از گذرگاه تفکرات و اندیشهها و نظریات فرهیختگان و اندیشمندان امکان پذیر است و لازمه نظریه پردازی علمی، آزاد اندیشی و برخورداری از فضای بحث و مناظره علمی آزاد میباشد، تا در نتیجه، تضارب صحیح و عالمانه و ناقدانه آراء و اندیشه ها، کلام حق، راه حق و گزارههای علمی بر حق، نمایان و آشکار شود و به تعبیر امیر المؤمنین، علیA: «حق و صواب متولد شود».
با توجه به این نیاز و وظیفه بسیار بزرگ، مقام معظم رهبریKحوزهها و دانشگاهها را به برپایی نهضت آزاد اندیشی فرا خواندند و بارها بر ضرورت آن تأکید ورزیدند:
اکنون در هفته نمادین پژوهش هستیم و با تمهیدهایی که معاونت محترم پژوهش اندیشیده، این روز به نام «آزاد اندیشی و پژوهش» نام گذاری شده است.
در این روز مبارک، با استعانت از الطاف لایزال الهی و توجهات حضرت بقیة الله الاعظم(عج) آغاز «نهضت آزاد اندیشی» را در حوزههای علمیه خواهران اعلام میدارم. اطمینان دارم با متانت، سعه صدر، شوق و انگیزه کمال خواهی و سعادت جویی که در همه عزیزان صف و ستاد مرکز وجود دارد، کرسیهای آزاد اندیشی در مدارس با آرامش و صبر و به دور از هیاهو و جنجال برگزار خواهد شد و همگان اعم از استادان کرام، مسئولان و مدیران محترم و طلاب عزیز، با رعایت اخلاق علمی و پرهیز از ایراد اتهام و نگاه منفی به یکدیگر و خودشیفتگی نسبت به آرا و انظار، محیط سالم و همدلانهای را برای رونق هر چه بیشتر مباحثات علمی مورد نیاز روز، فراهم میآورند تا به زودی شکوفایی همه افکار و اندیشههای طلاب و دانش پژوهان و پژوهشگران گرامی و ایفای نقش در خور شأن حوزههای علمیه خواهران در تولید علم دینی را شاهد باشیم.