مدیریت اقتصادی حضرت زهرا(س)

شناسه نوشته : 10861

1393/04/11

تعداد بازدید : 4002

مدیریت اقتصادی حضرت زهرا(س)
 
مدیریت اقتصادی حضرت زهرا( س)
سرورعباسی
منظر عبادی پور ،آرزو درویشی، زهرا اکبرزاده
اعضای هسته پژوهشی انسیه حوراء مدرسه فاطمیه (س) سرابله ، ایلام
استاد راهنما:سرکارخانم ناهیدپادروند
زمستان 1392
 
چکیده
اقتصاد خانواده به معنای چگونگی ساماندهی ومدیریت منابع خانه است ،خانواده سازمانی است که تولید وتوزیع کالاهای مورد نیاز را فراهم می کند وزن به عنوان یکی از دو رکن اساسی خانواده در این ساماندهی ومدیریت نقش اساسی را ایفا می کند .اسلام زنان را برای فعالیتهای اقتصادی آزادگذاشته وبه آنان آزادی داده وآنان را مالک کارخویش قرارداده از عوامل مهمی که می تواند به این امر مهم جهت دهد داشتن مدیریت در تمام رده های کاری می باشد داشتن برنامه درست ومدیریت برتر عامل پایداری وقوام زندگی فرد وجامعه به شمار می آید بنابر این زن در جایگاه مادری وهمسری باید بتواند با سازماندهی ومدیریت صحیح بین در آمد ومصرف توازن برقرار کندکمک به اقتصاد جامعه و خانواده امروز نیز اگر در کنار انجام وظایف مادری و همسری باشد، یک ارزش برای زن مسلمان است..ونقش الگوهای دینی در این زمینه نیز بی تاثیر نیست ازجمله سیره عملی حضرت زهرا (س)در تمام ابعاد الگویی حسنه است وبهترین نقش را در مدیریت وسازماندهی اقتصاد خانواده دارد.ساده‌زیستی و دوری از مصرف‌گرایی وسازش وتحمل برخی مشکلات مالی نمونه هایی از رفتار اقتصادی حضرت زهرا (س) می باشد . قواعدی در سیره اقتصادی حضرت فاطمه(س) قابل مشاهده است که زنان جامعه امروز می توانند باتاسی گرفتن از آن به عنوان الگوبسیاری از مشکلات اقتصادی موجود در خانواده را تحمل کنند.
 
واژگان کلیدی: مدیریت، اقتصاد، حضرت زهرا (س) .

نتیجه گیری

زنان به عنوان نیمی از نیروی انسانی جامعه وموثرترین عامل تربیت نسل ها از طریق نقش مادری می توانند به پرورش نیروهای فعال ومولد در رشد وتوسعه اقتصادی جامعه سهم عمده ای داشته باشند البته این امر باالگو گرفتن از سیره اقتصادی  فاطمه زهرا (س) امکان پذیر می باشد. اين بهترين الگو براي ايفاي نقش مادر و توجه به نياز عاطفي فرزند و انتخاب صحيح در تخصيص و بهينه سازي اقتصادي است؛ چرا که با اين کار حضرت زهرا (س) توجه به رضايت خاطر و مطلوبيت فرزند شير خوارش را بر ادامه کار منزل ترجيح داد که نتيجه ي اين تلاش ها، پرورش منابع و سرمايه هاي انساني است؛ آن گونه که همين فرزندان در جهت برقراري عدل و داد و عدالت اجتماعي و اقتصادي و... از تربيت و تعليم کامل بهره مند شدند و جامعه را نيز رهبري نمودند.بنابراین زنان جامعه امروز ما، با الگو گرفتن از فاطمه زهرا(س) نقش کارآمدی در رشد و بالندگی سرمایه های انسانی دارند.

فهرست منابع

1-قرآن کریم
2-سبحانی، جعفر، سیمای اقتصاد اسلامی، قم، مؤسسه امام صادق (ع)، 1391
3-زن از دیدگاه ادیان ومکاتب ،جمعی از خواهران طلبه ، انتشارات نصایح قم،
4-کتاب الگوهای رفتاری حضرت زهرا سلام الله علیها،،علي قائمي.انتشارات اميري، تهران، 1371 ش. چاپ پنجم: انتشارات اميري، 1375 ش.
5--فدک ذوالفقار فاطمه ،سيد محمد واحدي،انتشارات مسجد جمکران، قم، 1416 ق، 1375 ش.چاپ دوم: 1378 ش. چاپ سوم: 1379 ش
6-.بابازاده، علی اکبر،تحلیل سیره فاطمه زهرا س، انتشارات امام عصرعج
7-- حسین، اسحاقی، مبانی و راهبردهای جهاد اقتصادی، قم، مرکز نشر هاجر
8-فاطميه ،مهدي نيلي‏پور.مؤسسه‏ي فرهنگي هنري رزمندگان اسلام، اصفهان، 1377 ش.وزيري، 424 ص.
 9-تحليل حوادث ناگوار زندگاني حضرت فاطمه زهرا س،محمد دشتي،دفتر نشر امام علي عليه‏السلام، قم، 1371 ش.
10- سيره و سيماي ريحانه‏ي پيامبر ،عليرضا کرمي،انتشارات دليل، قم، 1379 ش
11-کريمى جهرمى، سيره و سخن فاطمه (س)، و ذبيح الله محلاتى، رياحين الشريعة
12-امينى ،ابراهيم ، فاطمه بانوى نمونه اسلام. ناشر: انتشارات شفق ،چاپ اول: 1349
13محمدنقي نظرپور و سيد اسحاق علوي ،اسلام و توسعه اقتصادى، ، انتشارات دانشگاه مفيد، 1382
14-http://www.yasinian.com/