نام مدیر | علیاكبر صادقی رشاد |
شماره تلفن | 88960409 - 88960536 - 88970841 |
شماره فاکس | 88970840 |
آدرس پستی | خيابان قدس، بالاتر از درب شرقي دانشگاه تهران، كوچه بهن� |
آدرس ایمیل | info@kanoonandisheh.com |
آدرس وب سایت | http://www.kanoonandisheh.com |
مخاطبان | عموم مردم - جوانان - دانشجویان |
نام مدیر پژوهشگاه: علیاكبر صادقی رشاد
نام مدیركانون: محمد سرشار
سال تاسیس پژوهشگاه: 1373
سال تاسیس كانون: 1377
آدرس: خیابان قدس، بالاتر از درب شرقی دانشگاه تهران، كوچه بهنام ، پلاك 19
زمینه پاسخگویی: سؤالات و شبهات فکری،اعتقادی، سیاسی، حقوقی، فرهنگی، اجتماعی
نحوه پاسخگویی: علاقه مندان جهت برقراری ارتباط با این کانون میتوانند بصورت اینترنتی و از طریق پایگاه اینترنتی پرسان به نشانی www.porsan.ir مسائل خود را مطرح و پاسخ آن را دریافت کنند.
همچنین این كانون از طریق انتشار كتاب پرسش و پاسخ نیز در زمینه پاسخگویی دینی فعالیت مینماید كه تاكنون بیش از 11 شماره به چاپ رسیده كه این كتب در سایت پرسان قابل دانلود میباشد.
تاریخچه: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نهادی علمی و در حکم عمومی است كه برای تحقق اهداف تحقیقاتی با مختصات و ویژگیهای جریان دینمدار مجدد، در سال 1373 تأسیس شد. متأثر از حركت جاری و مؤثر این جبهه بر مخاطبان جوان و دانش جو، ضرورت تأسیس کانون اندیشه جوان احساس شد و در سال 1377 این كانون برای پاسخگویی به نیازهای اندیشهای جوانان تأسیس شد.
كانون اندیشه جوان از موسسات تابعه پژوهشگاه میباشد كه به جهت ضرورت پرداخت علمی ـ كاربردی به مباحث فكری و بایستگی تبیین زیرساختهای اندیشه دینی و نظامات اجتماعی اسلام برای آیندهسازان كشور، و نیز لزوم آسیبشناسی در حوزه فرهنگ و باورداشتهای دینی و پاسخگویی به شبهات مطرح و به منظور صیانت از هویت فرهنگی و سلامت عقیدتی نسل جوان تأسیس شده است.
اهداف: آسیبشناسی حوزه فرهنگ و باورداشتهای دینی
پاسخگوئی به شبهات در فضای فکری و فرهنگی نسل جوان به منظور صیانت از هویت فرهنگی و سلامت عقیدتی آنان
پاسخگویی به پرسشها و شبهات اندیشهای، یكی از رسالتهای اصلی كانون اندیشه جوان از آغاز تاسیس آن بوده و كانون یكی از اولین نهادهایی بوده كه در این زمینه، حركتی جدی را آغاز كرده است.
برخی از فعالیتهای كانون اندیشه جوان
سایت باشگاه اندیشه
سایت باشگاه اندیشه به آدرس:www.bashgah.net از اوایل سال 82 راه اندازی شده است. دل مشغولی و دغدغه بهره گیری از فرصتهای ساحت مجاز برای اندیشه ورزی در گفتمان فکری فرهنگی انقلاب اسلامی بود که کانون اندیشه جوان را به این امر مصمم نمود.
از ابتدای راه اندازی سایت، تاکنون بیش از 21.000 مقاله در سایت قرار گرفته است که حدود 1200 مقاله تألیفی و ترجمه ای، حدود 3000 مقاله بازآفرینی شده و بقیه گزیده مقالات انتخابی از منابع دیگر بوده است. این سایت با برخورداری از70 کتاب الکترونیکی و 200 فایل صوتی به یکی از مهمترین اندیشه نامه های مجازی به زبان فارسی تبدیل شده است. سایت باشگاه به طور متوسط، ماهانه حدود 1.500.000 بازدیدکننده دارد.
سایت کانون
سایت کانون به آدرس: www.kanoonandisheh.com در تابستان 1380 با هدف معرفی آثار، محصولات و فعالیتهای کانون اندیشه جوان راه اندازی شد. این سایت در ابتدا شامل بخشهایی چون ویترین، سیر مطالعاتی، پرسش و پاسخ، گفتمان، کتابخانه، نگارخانه، مسابقه و ... بود.
سایت کانون در سال 1385 دچار تغییرات گسترده گردید و در این تغییر علاوه بر حفظ بخش های قبلی، متن مكتوب یا فایل صوتی کلیهی فعالیتهای علمی كانون اعم از نشستها، همایشها، میزگردها، برخی کتابهای منتشر شده و دیگر فعالیتها جهت نشر بهتر و گستردهتر تولیدات انجام شده نیز در سایت قرار گرفت. این امر سبب شد سایت كانون ماهیت محتوایی پیدا كرده و نمایندهی واقعی كانون حقیقی در فضای مجازی باشد.
در سایت كانون تلاش شده علاوه بر انعكاس فعالیتهای كانون، به درج برخی مطالب كه به گروههای دانشجویی كمك میكند تا در دانشگاهها راحتتر و بهتر به جریانسازی فكری بپردازند، نیز پرداخته شود. به همین دلیل سایت رأسا به تولید برخی مقالات اقدام نمود كه این امر به غنای آن افزود.
فعالیت فعلی سایت کانون معطوف به تولید و بازنشر مقالات، گزارش، مصاحبهها و اخبار کانون و غیرکانونی مرتبط است.
ارائه مشاوره های دانشجویی (تشکلها و گروههای فعال)
در سه سال اخیر در این دفتر به منظور جهتدهی به فعالیتهای تشکلهای دانشجویی بیش از 500 جلسه مشاوره دانشجویی با نمایندگان تشکلها در کانون برگزار شده است.
برگزاری نشستهای فکری و فرهنگی در دانشگاهها در قالبهای سخنرانی، میزگرد، پانل و مناظره
کانون با برگزاری نشستهای دانشجویی منسجم، هدفمند و برنامه ریزی شده، تلاش میکند در قالبهایی کارآمد به دغدغههای ذهنی و فکری ایشان به طور زنده پاسخ دهد. نتیجه این رویکرد، برگزاری بیش از 2500 نشست گفتمانی در موضوعات متنوع در دانشگاهها و محافل فکری ـ فرهنگی دانشجویی کشور تاکنون بوده است، که هر کدام به نوع خود مخاطبان گستردهای را پوشش دادهاند.
برخی جلسات سخنرانی، مناظره و میزگرد در دانشگاهها:
- بررسی کتاب پارادوکس روشنفکرانه
- سینمای دینی
- نسبت فردید و غرب
- نظریههای جهانی شدن، پیامد چالشهای دین و فرهنگ
- مسئله زنان، چیستی و چرایی؟!
- سیر تطور نظری دولت ها در جمهوری اسلامی ایران
- دیکتاتوری و توهم دیکتاتوری
- استمرار آزادی، بایسته های اکثریت و اقلیت
- میزگرد توزیع و مهار قدرت در نظریه ولایت
- میزگرد رسانه، افکار عمومی و شیوههای نوین تقابل
برگزاری میزگردهای دانشجویی
کانون به منظور ایجاد همگرایی در بین گروهها و تشکلهای دانشجویی با برگزاری میزگردهای دانشجویی در ساختمان کانون تلاش میکند این مهم را تحقق بخشد و نقش ویژه خود را در این خصوص ایفا نماید. دراین جلسات نمایندگان اصلی اغلب تشکلهای فعال حضور داشته و در موضوعات فکری مرتبط با یکدیگر به بحث و بررسی میپردازند. در دو سال اخیر تاکنون 5 جلسه در کانون با حضور خبرنگاران برگزار شده است.
اطلاعات آماری فعالیت در حوزه پرسش و پاسخ:
نشستهای پرسش و پاسخ:ولایت فقیه، با حضور احمد جهانبزرگی پدیدههای نوظهور، با حضور بهمن شریفزاده تجلی عقل و وحی در نهضت حسینی، با حضور علی ذوعلم و…
کتابهای منتشر شده:حقوق زن، حمید کریمی، 1383سکولاریزم، حمیدرضا شاکرین، 1383گفتگوی روشنگرانه، داوود مهدویزادگان، 1383و…
مقالات:کارآمدی حکومت دینی، محمد ملکزاده، مهار قدرت، حمید رضا شاکرین روحانیت و قدرت و سیاست، علی ذوعلم و…
نرمافزارهای تولید شده:اندیشه کانون، محیط اجرا: windows ، تولید: 1383اندیشه جوان، محیط اجرا: windows ، تولید: 1383آیین خرد، محیط اجرا windows ، تولید: 1383و…
کتابخانه و بانک اطلاعات:کانون دارای کتابخانه ای اختصاصی با بیش از 5000 جلد کتاب به زبانهای فارسی، عربی و لاتین که به صورت موضوعی سنتی مرتب شدهاند، است
کتابهای در دست چاپ:پرسمان سکولاریسم، فارسی، حمیدرضا شاکرین، خشونت، فارسی، حمید رضا شاکرین، فرهنگ، جامعه، انقلاب، فارسی، جمعی از محققان، و…
نشستهای در دست اقدام:سنتگرایی و تجددخواهی، با حضور استادان حوزه و دانشگاه جامعه اخلاقی، با حضور استادان حوزه و دانشگاه حقوق زن، با حضور استادان حوزه و دانشگاه و…
طرحهای پژوهشی در دست اقدام: فقدان آزادی، تحریریه مؤسسه، آغاز طرح: 1383ما و غرب، تحریریه مؤسسه، آغاز طرح: 1383تفکر و دینداری، تحریریه مؤسسه، آغاز طرح: 1383و…