نام مدیر | حسین رجبی |
شماره تلفن | 02512701012 |
شماره فاکس | |
آدرس پستی | قم، شهرک مدرس، فضل الله نوری 3 – کوچه یاس- پلاک 59 |
آدرس ایمیل | |
آدرس وب سایت | http://www.najmolhoda.ir |
مخاطبان | عموم مردم |
زمینه پاسخگویی: اعتقادی ، کلامی، فرق و ادیان به ویژه وهابیت.
نحوه پاسخگویی: اینترنتی
تاریخچه: این مؤسسه در سال 1383 هجری شمسی با اهداف زیر تأسیس شد:
1. معرفی اسلام با نگاه کاربردی و مقایسه با سایر ادیان الهی
2. احیای فکر دینی، مذهبی و جذب نسل جوان و فرهنگیان به سوی عرفان و اخلاق اسلامی
3. نقش شیعه در شکوفایی و اعتلای فرهنگی غنی اسلام
4. تبیین دیدگاههای مذاهب اسلامی – نقاط قوت و ضعف
5. پاسخ به شبهات و پرسشهای دینی و مذهبی
شیوه و روش فعالیت پژوهشی و آموزشی مؤسسه بر اساس نیازهای جامعه شکل میگیرد بدین جهت نخست نیازهای موجود مطرح در جامعه مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد سپس بر اساس اولویتها به تحقیق و آموزش پرداخته میشود . ضمن احترام به مقدسات ادیان و مذاهب اسلامی از هر فرقه و گروه، تبیین دیدگاهها و بیان نقاط ضعف و قوت مورد توجه ما میباشد.
راهاندازی سایت، بیتردید یکی از راههای رساندن انتقال آموزههای دینی و مذهبی و پاسخ به شبهات و پرسشها، سایت میباشد سایت نجم الهدی دو سال است که راه اندازی شد تا از این طریق به توانیم دستآوردهای مؤسسه را به مخاطبان خود برسانیم. نام سایت «نجم الهدی» www.nagmolhoda.ir است و تاکنون هزاران مراجعه کننده داشته است.
امیدواریم که با ارایه مطالب نو و جدید بر غنای علمی و محتوای آن بیفزاییم تا در اقصی نقاط کشور و جهان از آن بهره گیرند و آموزههای دینی و مذهبی که همراه با منطق و استدلال است به مخاطبان معرفی گردد و این یکی از اهداف بزرگ مؤسسه است. نقدها، پیشنهادات و پرسشهای شما از طریق ارتباط با سایت یا تماس موجب رشد و ارتقای برنامه ما خواهد شد...(تماس با ما:09122524780)
مهمترین برنامههای سال 89:
1. معرفی و نقد فرقههای : وهابیت، بهائیت، تصوف، فرقههای نوظهور، مسیحیت و مقایسه آن با اسلام، معرفی آموزههای شیعه.
2. از برنامههای موسسه استمرار برنامه آموزشی برای فرهنگیان و روحانیون و دانشآموزان در سطح کشور بویژه مناطق محروم مرزی است.
3. تهیه نرمافزار و سیدیهای مناسب در موضوعات فوق
4. چاپ کتاب
5. نشریه ویژهنامه
در سال 88 موضوعات جدیدی نظیر: مذهب شناسی، وهابیت شناسی، تدوین و آماده چاپ میباشد که امیدواریم در سال 89 به پایان برسانیم.
فعالیتهای پژوهشی
تدوین و تهیه متون آموزشی در زمینههای اهداف مؤسسه:
1. دیدهها و دریافتها، یک دوره عقاید و کلام همراه با مقایسه و تطبیق عقاید مذاهب با شیوه علمی و منطقی، برای حوزویان ، فرهنگیان و دانشگاهیان تدوین شده است و تاکنون چندین مرتبه تدریس شده است.
2. چگونگی شکلگیری مذاهب اسلامی، پژوهشی درباره زمینهها، عوامل ودوران رسمیت مذاهب با بهرهگیری از منابع معتبر خود مذاهب، برای حوزویان، فرهنگیان و دانشگاهیان تدوین شده است و تاکنون چندین بار تدریس شده است.
3. آموزههای شیعه، معرفی باورها و آموزههای مهم شیعه و امتیاز آن از سایر مذاهب، این کتاب برای فرهنگیان و دانش آموزان آماده شده است و تاکنون چندین بار تدریس شده است.
4. پاسخ به شبهات عزاداری، این کتاب با نگاه به پرسشها و شبهات مطرح درباره عزاداری و بدعت دانستن آن تدوین شده است و با استفاده از قرآن، سنت و سیره بزرگان دین پاسخهای علمی و منطقی ارائه شده است. دو بار چاپ شده و سومین چاپ آن در دست اقدام می باشد. مخاطبان این کتاب حوزویان، دانشگاهیان و فرهنگیان میباشند.
5. پیامدهای نظریه عدالت صحابه، در این کتاب دیدگاه صحیح درباره صحابه و نقد دیدگاه مطلق نگری درباره آنان با استفاده از منابع معتبر تحقیق شده است که برای دانشپژوهان، فرهنگیان و دانشآموزان تدوین شده است.
6. رابطه توسل و توحید، این کتاب بهترین پاسخی است به گفتار کسانی که میگویند توسل، شرک در عبادت است و مخاطبان آن کسانی هستند که در بند پیش یاد شده است.
7. پژوهشی درباره خمس و پاسخ به شبهات آن، این کتاب بهترین پاسخ به گفتار وهابیون است که به خمس بر درآمد اشکال میکنند و برای مخاطبان پیش آماده شده است.
8. نقد کتاب اصول مذهب الشیعه، این کتاب نقدی است بر کتاب اصول مذهب الشیعه که توسط یکی از نویسندگان وهابیت تهیه شده و مؤسسه نخستین قسمت این کتاب را نقد زده که به خوانندگان تقدیم میکند.
9. نقد دل بر آن، این کتاب در پاسخ به کتابی است که اشکالاتی را درباره امامت که مهمترین آموزه اعتقادی شیعه است مطرح کرده است . مخاطبان کتاب حوزویان و فرهنگیان میباشد.
10. ترجمه کتاب «الاجوبة موسی جار الله» تألیف سید شرف الدین، این کتاب مجموعه پرسشها و شبهاتی است که درباره مسایل مهم مذهبی به وسیله موسی جار الله مطرح شده و با شیوه علمی ، منطقی و با استفاده از منابع مورد قبول مستشکل پاسخ داده شده است. مخاطب کتاب حوزویان و فرهنگیان میباشند.
11. شیوههای تعامل و همزیستی پیروان مذاهب اسلامی؛ این کتاب با بهرهگیری از قرآن، سنت، گفتار و رفتار بزرگان مذاهب بهترین شیوه تعامل و همزیستی پیروان مذاهب اسلام را ارائه میدهد و برای عموم روحانیون، فرهنگیان مفید است و تاکنون چندین بار تدریس شده است.
12. نشریه ندای ایمان
در راستای رساندن پیام مؤسسه، نشریه ندای ایمان به وسیله نویسندگان باتجربه آماده شد که تاکنون در موضوعات گوناگون در شش شماره به چاپ رسیده است.
13. نشریه ویژه نامه نور که در جهت پاسخ به شبهات در سال 88 نشر یافته است.
فعالیتهای آموزشی:
فعالیت آموزش در دو قسمت انجام شده است:کوتاه مدت، در این مرحله با تشکیل جلسات، نشستهای علمی،کلاسهای آموزشی، در جهت انتقال آموزههای دینی و مذهبی و آماده کردن کارشناسان تلاش میشود.
دراز مدت: مهمترین بخش آموزش مربوط است به روحانیون و فرهنگیان در شهر قم و سایر استانها که در قم دو گروه تخصصی مشغولند:
1-آشنایی با مبانی کلام مذاهب اسلامی
2-آشنایی با فرقهها و مذاهب شیعه و اهل سنت.
= برگزاری کلاسهای آموزشی ویژه دانش آموزان دبیرستانی و فرهنگیان مناطق محروم و روحانیون مستقر که همه ساله با قوت و قدرت انجام میگیرد. که در پایان کلاسها، اردوهای زیارتی تفریحی انجام میشود. برنامههای آموزشی که در قالب سفرهای علمی و آموزشی در سال 88 برای فرهنگیان و روحانیون درباره: تبیین دیدگاههای اعتقادی شیعه و اهل سنت ، آشنایی با مذاهب اسلامی و تبیین شبهات و پرسشهای دینی و مذهبی عبارت است:
1. دو روز در شهرستان خواف، تابستان 88 در جمع فرهنگیان
2. دو روز در شهرستان تربت جام، تابستان 88، در جمع فرهنگیان
3. دو روز در بیرجند،در جمع فرهنگیان
4. یک روز در بجنورد، در جمع روحانیون،
5. یک روز در ارومیه، در جمع فرهنگیان،
6. دو روز در اردبیل، در جمع روحانیون،
7. سه روز در کرمان، در جمع فرهنگیان،
8. سه روز در چابهار، در جمع علمای فریقین،
9. چهار روز در زابل، در جمع روحانیون،
10. دو روز در سنندج، در جمع ائمه جمعه،
11. یک روز در تالش، درجمع فرهنگیان،
روشن است که با آشنا نمودن فرهنگیان و روحانیون تأثیرگذاری در نسل جوان چندین برابر میشود.