نام مدیر | دكتر ميرزايي مقدم |
شماره تلفن | 88896228 -021 |
شماره فاکس | |
آدرس پستی | تهران بالاتر از ميدان وليعصر (عج) تقاطع زرتشت غربي ساخت� |
آدرس ایمیل | info@ejlasmahdi.ir |
آدرس وب سایت | http://ejlasmahdi.ir/ |
مخاطبان | عموم مردم |
وابستگی: سازمان تبلیغات اسلامی
سال تاسیس: 1374
تاریخچه:
دبیرخانه دائمی اجلاس حضرت مهدی عجلاللهتعالیفرجه با هدف توسعه، تحقیق و پژوهش در حوزه معارف مهدوی در آبان ماه 1374پایهگذاری گردید و پس از آن بمنظور ارائه تحقیقات انجام شده چهار اجلاس بشرح ذیل برپا گردید:
اجلاس اوّل: در سال 1375در زاهدان با موضوع اثرات وجود مقدس حضرت مهدی عجلاللهتعالیفرجه ؛
اجلاس دوّم: در سال 1377 در زاهدان با موضوع شخصیّت وجودی حضرت و فلسفه حکومت اسلامی در زمان غیبت؛
اجلاس سوّم: در سال 1379 در تهران با موضوع بررسی نظریههای نجات و مبانی مهدویت؛
اجلاس چهارم: در سال 1381 در تهران با موضوع حکومت مصلح آرمان بزرگ بشریت.
اجلاس پنجم: پنجمین اجلاس بررسی ابعاد وجودی حضرت مهدی عجلاللهتعالیفرجه در شهریورماه 1384 در تهران با موضوع مهدویت در عصر حاضر برگزار گردید
اجلاس ششم: ششمین اجلاس دوسالانه كه قرار بود در شهریور 1386 برگزار شود با یك تغییر استراتژیك همراه شد، به این اعتبار كه پس از تغییر مدیریت دبیرخانهی اجلاس در سال 1385 ادامهی فعالیت دبیرخانه توسط معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی، پی گرفته و مسئولیت مستقیم آن به آقای دكتر داوود میرزاییمقدم؛ مدیركل دفتر برنامهریزی و توسعه آموزش عالی سپرده شد. ایشان ضمن تهیهی طرح اقدام چگونگی برگزاری ششمین اجلاس، طرح دیگری را نیز پیشنهاد نمود كه بر اساس آن مقرر بود منشورات جدید 46گانهی دبیرخانه اجلاس در قالب فیلم مستند با زبانی ساده و قابل فهم درآید. پس از ماهها بحث و تبادل نظر، در نهایت معاونت پژوهشی و آموزشی با موافقت و پشتیبانی همه جانبهی ریاست مكرم سازمان تبلیغات اسلامی جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای دكتر خاموشی تصمیم به ساخت مجموعه 11 قسمتی «آخرین منجی» گرفت. در مدت زمان كمی، فیلمنامه نوشته شد و با همكاری هنرمندان مطرح و خوشنامی همچون امیرحسین مدرس، محمدجواد رجبزاده و حسین ارسلانی در مدت یكسال مستند داستانی آخرین منجی تولید و همزمان با جشنهای نیمه شعبان سال 1388 از شبكهی سوم سیما پخش و میهمان خانوادههای فهیم ایرانی گردید.
به این ترتیب میتوان گفت به عدد بینندگان این مجموعه، ششمین همایش دو سالانهی بررسی ابعاد وجودی حضرت مهدی(عج) برگزار شد. آنچنان كه از بازتاب پخش این مجموعه برآمد، آخرین منجی توانست پیامهای اصیل و ریشهدار اعتقاد راستین به مهدی موعود را به مخاطبان خود منتقل كند
هماكنون دبیرخانه دائمی اجلاس حضرت مهدی(عج) فعالیت رسمی خود را همچون دوران قبل پی نمیگیرد و بیشتر سعی میكند از پنجرهی همین سایت كه اكنون مشغول مرور آن هستید با عاشقان حضرت اباصالح المهدی(عج) ارتباط برقرار نماید و با درج مقالات پژوهشی به غنای ادبیات مذهبی ـ دینی جهان اسلام در باب مهدویت، كمك نماید.
در حال حاضر، این دبیرخانه علاوه بر فعالیتهای علمی ـ تحقیقاتی در حوزه معارف مهدوی، بخشی را برای پاسخگوئی به پرسشها فعال نموده است.
اهداف: برنامهریزی، ساماندهی و اجرای پژوهشهای علمی در حوزه معارف مهدوی؛ تدوین و نشر متون آموزشی و طراحی و تولید سایر محصولات فرهنگی؛ بسترسازی برای فعالیت بهینه محققان، صاحبنظران و مبلغان در حوزه معارف مهدوی؛ ایجاد ارتباط مؤثر با مؤسسات و مراکز علمی ـ فرهنگی؛ انتقال اطلاعات و تحقیقات انجام شده به مخاطبان.
سایر فعالیتها: برگزاری اجلاسهای ملّیِ بررسی ابعاد وجودی حضرت مهدی(عج)؛ تدوین و نشر کتاب, راهاندازی و توسعه سایت اطلاعرسانی, کمک به دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در زمینه تدوین پایاننامههای دانشجویی.
اطلاعات آماری فعالیت در حوزه پرسش و پاسخ: دبیرخانه، ماهانه به150 سؤال کتبی، 20 سؤال حضوری، 20 سؤال تلفنی و 100 سؤال اینترنتی پاسخ میگوید.
تعداد پرسش و پاسخ موجود در آرشیو: بیش از 400پرسش و پاسخ.
کتابهای منتشر شده: نگاهی تحلیلی به زندگی حضرت مهدی(عج)، جمعی از محققان، 1383؛ جامعه ایدهآل اسلامی، جمعی از محققان، 1383؛ بررسی نظریههای نجات و مبانی مهدویت (1 و 2) ، جمعی از محققان، 1383؛ و…
مقالات: امام مهدی(عج) در قرآن و روایات، احسان قمری؛ عوامل غیبت و موانع ظهور حضرت ولیعصر(عج)، علیرضا ابراهیمی؛ مسیحیت در انتظار منجی بشریت، علی امیریو…
کتابخانه و بانک اطلاعات: دبیرخانه دارای کتابخانه ای اختصاصی با 2200 جلد کتاب به زبانهای فارسی، عربی و لاتین که به صورت موضوعی سنتی مرتب شده است، 300 عدد نوار کاست، 65 عدد نوار ویدئویی و 200 عدد CD است.
کتابهای در حال انتشار:جلوه محبوب، فارسی، اسماعیل حاجیان؛ حکومت مصلح آرمان بشریت، فارسی، گروه مؤلفان؛ و…
نشانی: تهران بالاتر از میدان ولیعصر (عج) تقاطع زرتشت غربی ساختمان شهید نواب