موسسه فرهنگی رواق حکمت (اسلام كوئیست)

شناسه نوشته : 11378

1393/05/30

تعداد بازدید : 2236

موسسه فرهنگی رواق حکمت (اسلام كوئیست)
نام مدیر آیت الله هادوی تهرانی
شماره تلفن 7716060
شماره فاکس 7719740
آدرس پستی قم - 55 متري عمار ياسر - كوچه 15 - پلاك 82 - ص‌پ: 3714786557
آدرس ایمیل info@islamquest.net
آدرس وب سایت http://www.islamquest.net
مخاطبان عموم مردم

تأسیس: 1381
آدرس ایمیل: info@ravaqhekmat.ir و info@islamquest.net
آدرس وب سایت: http://www.ravaqhekmat.ir
سایت تخصصی پاسخگویی: http://www.islamquest.net
سایت شخصی آیت الله هادوی تهرانی: http://www.hadavi.info

زمینه پاسخگویی: سؤالات و شبهات فلسفی، كلامی، اعتقادی، احكام، اجتماعی، قرآن، تفسیر، اخلاق، عرفان و...

نحوه پاسخگویی: پاسخگویی فقط از طریق اینترنت و ارسال سؤال به پست الكترونیكی یا از طریق سایت اسلام كوئست انجام می گیرد.

اشراف و مدیریت: این مؤسسه زیر نظر حضرت آیت الله دکتر مهدی هادوی تهرانی اداره می شود.

تاریخچه: پیروزى انقلاب شکوهمند اسلامى و حضور دین در عرصه‏هاى مختلف جامعه، موجب پیدایش عطش روز افزونى براى معارف اسلامى گردیده است. درک و فهم عمیق این معارف خواست عمومى مى‏باشد ولى این عطش در جوانان بخصوص اقشار فرهنگى جامعه شدیدتر است. حضور دین در جامعه از یک سو و وجود الگوهاى تجربه شده در غرب از سوى دیگر و تقابل دین و اندیشه‏هاى نو در بعضى موارد موجب تشدید نیاز به بازنگرى و ارائه‏اى نو از معارف دینى شده است، در واقع ما با چند نوع نیاز مواجه هستیم:
أ. خواست عمومى براى فهم دقیق حقایق دینى و آشنایى بیشتر با دین در حوزه‏هاى مختلف معارف دینى.
ب. نیاز به پاسخگویى به سؤالاتى که از قدیم الایام به گونه‏اى نسبت به بعضى آموزه‏هاى دینى مطرح بوده، مثل معقولیت بعضى از احکام شرعى یا مسئله عدل الهى.
ج. نیاز به پاسخگویى به سؤالاتى که از مقایسه آموزه‏هاى دینى با مفاهیم و آموزه‏هاى علوم جدید و فرهنگ غرب پیدا مى‏شود.
متصدى اصلى پاسخگویى به این نیازها و سیراب نمودن عطش فهم دین، در وهله اول روحانیت و حوزه‏هاى علمیه است.
تا به حال و بخصوص در دوران بعد از انقلاب تلاشهاى زیادى در این مسیر انجام شده، ولى در عین حال نیاز و عطش موجود در جامعه نه تنها باقى است بلکه در برخى محورها تشدید هم شده، چرا که از یک سو حوزه معارف دین بسیار گسترده شده و از سوى دیگر روز به روز مسائل و سؤالات جدیدترى از حیث شکل یا محتوى پیدا شده، و از طرف دیگر ابزار و رسانه‏هاى ارائه معارف بسیار متنوع گردیده است. بنابراین مؤسسه رواق حکمت به عنوان بخشى کوچک از حوزه علمیه قم تلاش دارد در مسیر این وظیفه خطیر گامهایى در حد توان خود بردارد.
براى حرکت در این وادى و به انجام رساندن کار، سه مرحله را باید طى نمود:
1. شناخت نیازها و سؤالات امروز جامعه
بی شک فهم مشکل اولین قدم براى حل آن است، لذا در وهله اول باید دید که در فضاى فکرى جامعه امروز چه مسائلى مطرح است و کدامیک از آنها در اولویت بیشترى قرار دارد تا در راه پاسخگویى به این نیاز بتوان قدمى برداشت.
2. یافتن پاسخ مناسب
در مرحله دوم بایستى پاسخى مناسب با سؤال و متناسب با مبانى علمى و معرفت شناختى سؤال یافت، پاسخى که معقول و قانع کننده بوده و متناسب با آن نیاز باشد.
3. ارائه مناسب و متناسب پاسخ:
یافتن پاسخ به معناى پاسخ دهى نیست، در پاسخ دهى باید به خصوصیات مخاطب از یک سو و ابزار مناسب ارائه پاسخ از سوى دیگر توجه کرد، مثلاً پاسخى که به یک جوان دبیرستانى داده مى‏شود با پاسخ به یک دانشجوى دکترى متفاوت است، از سوى دیگر پاسخگویى در دنیاى امروز منحصر در زبان و قلم نیست. امکانات گسترده صوتى و تصویرى و رایانه‏اى این زمینه را فراهم مى‏سازد که بتوان بهترین آنها را از حیث رساندن پیام مورد نظر انتخاب کرد.
معاونت پژوهشى مؤسسه رواق حکمت اساساً متصدى دو مرحله نخست مى‏باشد، هرچند در مرحله سوم هم با خانه‏هاى این مؤسسه مشارکت خواهد داشت.
تلاش‏هاى انجام شده: از آنجا که مؤسسه رواق حکمت در آغاز راه خود مى‏باشد، معاونت پژوهشى در مرحله اول موظف به انجام دو چیز گردید: 1. کار محتوایى و 2. کار شکلى و اجرایى.
فعالیت محتوایى ما در این مرحله گزینش بعضى از موضوعات مورد نیاز جامعه بخصوص قشر جوان و تحصیل کرده، و اولویت بندى آنها، مى‏باشد.
تلاش شکلى عبارت بود از یک سو فرمهایى براى قراردادهاى مختلف با پژوهشگران و افراد همکار و فرمهاى طرح اولیه تحقیق و زمان بندى آن و گزارش تحقیق و از سوى دیگر تهیه شیوه نامه‏اى در باب مراحل تحقیق و روش کنترل، هدایت و بررسى نهایى آن مى‏باشد. در این قسمت بخشى از فرمها و شیوه نامه‏ها تهیه و تدوین گردیده است.
پرسش و پاسخ ها: این مرکز تاکنون به بیش از ده هزار پرسش تخصصی اقشار مختلف مردم و بعضاً به سفارش مؤسسات دیگر از طریق اینترنت پاسخ های متقن و کاملاً تخصصی ارائه داده است.
زبانهای سایت اسلام کوئست: در حال حاضر این سایت به چهارده زبان فارسی، عربی، اردو، انگلیسی، فرانسه، ترکی آذری، ترکی استانبولی، اندونزیایی، مالزی، روسی، آلمانی، ایتالیایی، اسپانیایی و به تازگی زبان تایی فعالیت می کند.