طلبه سطح 3 فتاحی در مورد پایان نامه خود اینگونه توضیح داد که هنجارهای اخلاقی، هنجارهایی هستند که پیروی از آنها به خاطر شرم، ترس یا فرار از جریمه، و زندان نیست بلکه معلول یک نیروی درونی(وجدان اخلاقی) است که مردم را به تبعیت از آنها وامی دارد. ناهنجاری های اخلاقی رفتاری است که از لحاظ اجتماعی و فرهنگی غیرقابل قبول است. در این راستا نهاد خانواده از منظر آموزههای اسلامی دارای اهمیت فراوانی است که فقدان و یا تهدید آن ممکن است تبعات جبرانناپذیری در حیطه اخلاقی و اجتماعی در پی داشته باشد.
وی در ادامه بیان کرد به همین دلیل توجه به آموزههای اخلاقی اسلام و بررسی ناهنجاریهای اخلاقی در عدم تحقق خانواده آرمانی از دیدگاه قرآن و نهجالبلاغه به عنوان هدف اصلی پژوهش حاضر انتخاب شده است. از یافتههای این مطالعه، با روش توصیفی- تحلیلی این است که خانواده اولین، مهمترین و مقدسترین نهاد اجتماعی انسانهاست. بسیاری از هنجارها و ناهنجاریهای جامعه مربوط به همین نهاد مقدس و بنیادی است. هرچه محیط خانواده سالم و امنتر باشد به همان اندازه در روحیه افراد و اعضای آن تاثیر مثبت گذاشته و این تاثیرات مطلوب به جامعه منتقل میشود.
نیز گفت همچنین اگر محیط خانواده محیطی نامساعد و ناهنجار باشد به همان اندازه بر اخلاق اعضای خانواده نیز تاثیر سوء گذاشته و از این طریق جامعه را نیز متاثر میسازد که بیشترین تاثیرش نیز بر کودکان و نوجوانان است، زیرا شخصیت کودک و نوجوان متاثر از برخورد اعضای فامیل و اطرافیان نزدیک است که شخصیتاش با آنان رشد کرده و شکل میگیرد و اخلاق، رفتارها و روحیات اعضای خانواده تاثیر مستقیمی بر روحیه و عملکرد اطفال و نوجوانان دارد. منفیگری، لجاجت، حسادت، بیعفتی و تجملگرایی از ناهنجاریهای اخلاقی در خانواده از دیدگاه قرآن و نهجالبلاغه است و در قرآن و نهجالبلاغه به راهکارهای مقابله با ناهنجاریهای اخلاقی در خانواده اشاره شده است.